Wienernougat

Busenkelt godis som är hur gott som helst. Wienernougat och smakar mycket godare än den wienernougat som du kan köpa i affären. 

Ytbehandlingsmedel används främst till färska frukter så de får en blank yta samt att de inte torkar ut. Andra användningsområden är torkad frukt, godis och choklad. Ytbehandlingsmedlen används dels för att skydda livsmedel och dels för att ge dem en blank yta. Skyddet kan vara kemiskt konserverande, det vill säga förebygga mögelväxt eller mer mekaniskt som ett slags emballage.


Wienernougat:


100 g mandel
250 g nougat
200 g mörk choklad


Rosta mandeln i stekpanna. Smält nougat och lägg i den hackade chokladen. Blanda i mandeln som hackats i mindre bitar och lägg i form med bakplåtspapper i botten. Låt stelna i kyl och skär sedan i bitar. 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0