Våfflor

Våfflor är så gott att det till och med har fått en egen dag!!

Här är ett specialrecept.

3 ägg
2 ½ dl kolsyratvatten (naturell)
2 dl mjölk
4 vetemjöl
2tsk bakpulver
½ tsk salt (knappt)
75 gram smält smör


Smält smöret och låt svalna. Rör ihop alla torra ingredienser. Häll i mjölken. Vispa till smeten är klumpfri. Vispa lätt ihop äggen och blanda ner det kolsyrade vattnet i smeten. Rör ner mjölkblandningen i äggvispet och vispa för hand tills du fått en fin klumpfri smet.

Grädda i våffeljärn och lägg på valfritt tillbehör. På bilden är det glass och hallonsylt.






Om du vill ha grädde använd då ekologisk vispgrädde 40%. Då slipper du nämligen tillsatsen E407(karragenan) som finns i 36 % vispgrädde för att motverka gräddsättning. Det vill säga då den fetare grädden flyter upp till ytan och lämnar tunnare mjölkråvara i botten. Gräddsättningen kan förstöra vispgräddens vispbarhet och därför tillsätts karragenan. Använder man en 40% grädde är fetthalten tillräckligt hög för att gräddsättningen inte ska påverka vispbarheten och den är därför fri från karragenan.


Kommentarer
Postat av: gottegrisen

Det blev perfekta våfflor :)

2012-04-26 @ 17:02:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0