Tacopaj

Pajdegen:

3 dl vetemjöl
125 g margarin
I msk vatten
Salt

Blanda och tryck ut i form, nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 225 grader.


Fyllningen:

400 g nötfärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
1 dl turkisk yoghurt
1 paprika
3 tomater

Ost till garnering

Stek köttfärsen och tillsätt tacokrydda. Häll på vatten och låt koka in. Ta av från värmen och lägg i resterande ingredienser. Häll fyllningen ovanpå pajdegen och garnera med ost. Grädda i 225 grader tills osten fått färg.




För att kött (till exempel köttfärsen) ska klassas som ekologiskt måste fodret till djuren vara ekologiskt och ofta är det producerat på den egna gården. Målet är att få en självförsörjande gård. Djuren ska också få vistas utomhus och få utlopp för sina naturliga beteenden. Läkemedel för djur, till exempel antibiotika, används restriktivt och om det används förlängs karenstiden innan djuret slaktas. Hela produktionskällan måste vara godkänd för att man ska få kalla köttet för ekologiskt. Detta innebär att alla steg, uppfödning, djurhållning, medicinering samt slakt håller högre standard än vid vanlig köttproduktion.

Genetiskt modifierade organismer får inte användas vid ekologisk produktion. Alltså får man inte ändra så att exempel hönor lägger fler ägg, att kor producerar mer mjölk eller att köttdjur blir mer muskulösa. Det enda man göra för att uppnå detta och samtidigt ha en ekologisk verksamhet är att avla på de djur som är mest gynsamma, med andra ord avla på de djur som naturligt har dessa gener.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0