Pizza

En inte allt för onyttig pizza, men fortfarande god.

Pizzadeg:

25 g jäst
1 ½ dl vatten (37 grader)
2 tsk olja
½ tsk salt
mjöl till du får en bra deg, ungefär 3-4 dl (glöm inte spara lite till utbakning)

Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt olja salt och vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Dela degen i 2-3 delar beroende på hur tjock botten du vill ha. Kavla ut på ett bakplåtspapper tilll önskad tjocklek. Lägg på en plåt och lägg på tomatsås och därefter önskade ingredienser. Avsluta med lite ost och eventuellt lite oregano. Grädda i ugn på 200-225 grader till pizzan fått fin färg. Ungefär 15 minuter.


  Hawaiipizza


Konserverad frukt innehåller mindre vitaminer än färsk frukt. Ofta är det också väldigt mycket socker i den lag som frukten ligger i så använd helst färsk frukt för att få ut så mycket näringsämnen som möjligt ur måltiden. I detta fall färsk ananas, men det går bra med konserverad också. Det går såklart att ha andra tillbehör på pizzan om man vill det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0