Paj

Här är ett recept på paj där man kan variera vad man vill ha för bär i. Bilderna är på vinbärspaj respektive äppelpaj(med glass)
 

Paj:


0.75 liter vinbär eller 5-6 äpplen
2 dl mjöl
2 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk bakpulver
100 g margarin
1 tsk vaniljsocker

 

Häll vinbärenbären tillsammans med 0.5 dl mjöl i en form. Om man har äpplen behövs inget mjöl. Smält sedan smöret i en bunke och blanda i resten av ingredienserna och rör till en jämn deg. Smula degen över bären och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter.





En farlig kemisk reaktion kan ske om man intar livsmedel som innehåller askorbinsyra(till exempel mjöl) och natriumbensoat (E 211), som ofta förekommer i läsk. När dessa två reagerar under värme bildas det mycket carcinogena ämnet bensen. Hur relevanta dessa bensenhalter är ur risksynpunkt är dock mycket omdiskuterat. Men värt att tänka på!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0