Kladdkaka

Kötthalten i till exempel korv, bärinnehållet i saft och mängden av den råvara som finns i produktens namn eller är avbildad på förpackningen måste alltid anges eftersom det annars kan anses vara missvisande om exempelvis blåbärssylten innehåller större andel björnbär än blåbär och detta inte framgår av förpackningen. Så kolla på innehållsförteckningen nästa gång så du vet du vad du köper.  

 

Ett smart drag från producenten kan då vara att namnge sin kladdkaka till just kladdkaka så slipper dem ange hur mycket choklad den innehåller till exempel. Kanske för att komma undan att folk ska förstå att kakan knappt innehåller någon riktig choklad alls...

Här kommer recept på en kladdkaka som innehåller riktig choklad


Kladdkaka:


200 g smör
200 g mörk blockchoklad
4 ägg
2 dl socker
2 ½ dl mjöl
1 tsk bakpulver


Smält smöret, ta sedan kastrullen från värmen och bryt ner chokladen i smöret. Låt chokladen smälta. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i chokladsmeten i äggvispet och tillsätt mjölet som blandats med bakpulvret. Häll smeten i en mjölad form med löstagbar botten. Grädda i 200 grader i ungefär 10 minuter. Kakan ska vara lite gungig när den är klar.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0