Glassrån

Det är lite trixigt att göra rån eftersom man måste vara supersnabb innan själva rånet stelnar. Det var lättare att göra som på bilden genom att forma det runt en kavel. Det går också bra att lägga över ett glas så får man en liten "skål" som man kan fylla med godsaker.

Glassrån:

100g smält, avsvalnat smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1,5 dl vatten
lite vaniljsocker


Blanda samtliga ingredienser, värm rånjärnet och smörj det. Medelstark värme på plattan. Ta 1/2 msk av smeten på järnet och lägg ihop det. Lossa sedan rånet och forma det försiktigt.



Kommentarer
Postat av: gottegrisen

Så härliga recept o bra info. Kommer att titta in igen

2012-04-25 @ 22:27:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0