Fyllning till chokladrulltårta

Här är en rulltårta av choklad. Använd receptet till en rulltårta och tillsätt kakao. Bred på chokladfyllningen och rulla ihop.

Chokladfyllning:

200 g mörk choklad
3 dl créme fraiche
1 dl florsocker

Smält chokladen och vispa i créme fraiche och florsocker. Låt svalna. Fördela hälften av chokladkrämen över den nygräddade rulltårtan. Rulla ihop tårtan med hjälp av bakplåtspappret och låt svalna. Skär av ändbitarna och dela rulltårtan i 8-10 bitar. Bred ut resten av chokladsmeten på bitarna och garnera. Förvara i kyl till servering.





E501 finns i ekologisk kakao och används inom livsmedelsindustrin som surhetsreglerande medel. Förr användes ämnet även inom snustillverkning. Det finns inga kända hälsorisker med denna tillsats.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0